Het grootste Wijnevent uit onze regio komt eraan! En er is meer dan één grondige reden om het er hier op onze blog even over te hebben. Op zaterdag 25 november vindt deze grootse VIP Wine Tasting plaats in de gebouwen van Carrosserie Bogemans, in de Cokeriestraat 5B te Grimbergen.

Verschillende wijnbouwers van over heel de wereld zullen er aanwezig zijn om hun beste flessen te laten proeven. Want wie kan er beter alle details en adviezen over hun wijnen geven, dan de personen van die Domeinen zelf?

Evelyn Jell, International Sales Director van Spier Estate uit Stellenbosch, Zuid-Afrika, zal persoonlijk aanwezig zijn om het volledige gamma Spier wijnen aan u voor te stellen. Na het succes van de eerste editie vorig jaar, werd snel duidelijk dat de wijnen van Spier bij heel veel bezoekers enorm goed geproefd werden. Nu Evelyn persoonlijk zal aanwezig zijn, kunnen al deze liefhebbers nog meer te weten komen over het reilen en zeilen van de Spier wijnmakers en hun filosofie. Uiteraard zal je ook de nieuwste jaargangen van de Private Collection en de 21 Gables kunnen degusteren en beoordelen.

Uit het verre Nieuw-Zeeland komt Fleur Mc Cree, eigenares van de heerlijke, elegante wijnen van Little Beauty. Behalve hun Limited en Black Edition van Sauvignon Blanc en Pinot Noir, zal zij u verrassen met een ongelooflijk mooie Dry Riesling en met een paar zachte Pinot Gris wijnen. Vorige maand was Fleur nog aanwezig bij Altavina voor de Wine Makers Dinner, samen met een twintigtal bevoorrechte wijnliefhebbers en levensgenieters. Alleen al voor de wijnen van Little Beauty zou je naar deze VIP Wine Tasting moeten afzakken!

Net bevestigd: de aanwezigheid van Antinori, een van de grootste wijnhuizen uit Toscane. Zij zullen je verrassen met diverse stijlen van de Sangiovese druif. Je kan onder andere een Vino Nobile, de Villa Antinori Riserva, de Chianti Classico van Tenuta Tignanello en een schitterende Badia a Passignano degusteren. Daarnaast bieden zij ook verrassende wijnen uit Puglia en Umbrië. Liefhebbers van Italiaanse wijnen worden hier echt in de watten gelegd.

Liefhebbers van Franse wijnen komen echter ook zeker aan hun trekken. Naast heel wat Franse klassiekers uit Bordeaux en Bourgogne, is de Familie Perrin sterk aanwezig. Maxense van het domein, zal u alles kunnen vertellen over de diverse Crus in de Zuidelijke Rhône en u kan er heel wat wijnen proeven, gaande van een Côtes du Rhône Réserve, over een Vinsobres, Vacqueyras, Gigondas tot de mythische Château de Beaucastel uit Châteauneuf-du-Pape.

En uiteraard zorgt Altavina ook nog voor heel wat andere verrassingen, zoals de Spaanse wijnen van Gonzalez Byass, wijnen uit Priorat, of het brede assortiment van Hongaarse wijnen, of... Overtuigd?

Schrijf u dan nu in via info@altavina.be en u ontvangt bij uw bezoek aan deze VIP Wine Tasting een lekkere fles Primer Reserva van Pere Ventura!

25 november 2017, tussen 14u en 18u in de gebouwen van Carrosserie Bogemans, Cokeriestraat 5B te Grimbergen.