Côtes du Rhône Réserve Famille Perrin Rouge

Categorieën

Land / regio
Kleur
Wijndomein
€ 10,25
Intense aroma's van rode vruchten, framboos en zwarte peper. Laat zich heel aangenaam en soepel drinken, mooie structuur en een frisse finale. Houden tot 5 jaar na de oogst.
Vinificatie gebeurde in roestvrij staal en 25% in eiken vaten.
Deze wijn is samengesteld uit Grenache, Mourvèdre en Syrah.
Kleur
Land / regio
Wijndomein
Jaar
2019
Smaakprofiel
licht, fruitig en soepel
Food pairing
Lekker bij gegrild rund- of lamsvlees, gevogelte met mediterrane kruiden en zwarte olijven.
Soort druif
Blend
Sluiting van de fles
alu schroefdop
Inhoud fles
75 cl
Bewaartermijn
3-5 jaar
Serveertemperatuur
18
Alcoholpercentage
13.50°

Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt.
Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose
onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is.
Na het succes in Châteauneuf begon de familie andere percelen in de zuidelijke Rhône aan te kopen. Vandaag zijn ze actief in de Côtes du Rhône Villages, Vinsobres, Cairanne, Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, tot zelfs Beaumes-de-Venise en Tavel en sinds enkele maanden in Côtes de Provence met Château Miraval, de jont-venture tussen Perrin en Jolie-Pitt (Brad Pitt & Angelina Jolie). Stuk voor stuk uitstekend gesitueerde percelen die op maximum 45 minuutjes van de thuishaven Orange liggen en zo dagelijks geïnspecteerd kunnen worden.
Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre.
Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan.
En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen.
Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes.
Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt.
Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt.

Vragen over dit product?

Altavina staat klaar met advies en antwoorden.

Contacteer ons.

Openingsuren december

Maandag
gesloten
Dinsdag
van 14u tot 18u
Woensdag
van 14u tot 18u
Donderdag
van 10u tot 12u
van 14u tot 18u
Vrijdag
van 10u tot 12u
van 14u tot 18u
Zaterdag
van 10u tot 18u doorlopend
Zondag
gesloten

Brusselsesteenweg 24
1850 Grimbergen
Google Maps

Email: info@altavina.be

Tel: 0477 511 110