0item(s)

Je hebt niets in je winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Côtes du Rhône Villages Cairanne Famille Perrin

Snel overzicht

De 14 hectare grote wijngaard in Cairanne ligt ten zuidwesten van het oude dorp. De bodems zijn steenachtig, gemaakt van klei en zand. De wijn is vlezig en heeft mooie aroma's van zwarte bessen, Garrigue en zoethout ontwikkeld. Schenken bij typisch zuiderse gerechten zoals een lamscarré met laurier. Houdbaar tot 5 jaar na de oogst.



Wine Advocate - 01/10/2012

A real star for the Perrins is their Cotes du Rhone-Villages Cairanne Pierres Blanches. This is an outstanding blend of 80% Grenache and 20% Syrah. The wine has wonderfully sweet cherry fruit with some blacker currants, dusty, loamy soil notes, garrigue and licorice. It is full-bodied, rich and certainly one of the best Cairannes I tasted in this vintage.

• Note: 90-92
€ 12,45

Beschikbaarheid: Op voorraad

  • Koop 12 voor € 11,82 per stuk. en bespaar 6%
  • Land: Frankrijk
  • Regio: Rhône
  • Color: Rood
  • Jaar: 2015
  • Druif: Blend
  • Schenktemperatuur: 16°
  • Regio: Rhône
  • Smaakprofiel: stevig, romig en zacht
  • Sluiting: natuurkurk
  • Bewaartermijn: 5-7 jaar
  • Alcohol percentage: 14°

Details

Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is. Na het succes in Châteauneuf begon de familie andere percelen in de zuidelijke Rhône aan te kopen. Vandaag zijn ze actief in de Côtes du Rhône Villages, Vinsobres, Cairanne, Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, tot zelfs Beaumes-de-Venise en Tavel en sinds enkele maanden in Côtes de Provence met Château Miraval, de jont-venture tussen Perrin en Jolie-Pitt (Brad Pitt & Angelina Jolie). Stuk voor stuk uitstekend gesitueerde percelen die op maximum 45 minuutjes van de thuishaven Orange liggen en zo dagelijks geïnspecteerd kunnen worden. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes. Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt. Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt.