0item(s)

Je hebt niets in je winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Côtes du Ventoux Famille Perrin

Snel overzicht

Sappige rode wijn met weelderig rood fruit, cassis en braam in de neus. Fijne kruidigheid en een finale in fraîcheur.

Schenken bij zuiders gekruide gerechten of eenvoudigweg voor het plezier.

De wijn rijpte gedurende tien maanden in kuipen en grote eiken vaten, en dan gebotteld in juli.

De samenstelling van de wijn bestaat uit Carignan: 10%, Cinsault: 5%, Grenache: 50%, Mourvèdre: 15% en Syrah: 20%.
€ 6,85

Beschikbaarheid: Op voorraad

  • Koop 12 voor € 6,51 per stuk. en bespaar 5%
  • Land: Frankrijk
  • Regio: Rhône
  • Color: Rood
  • Jaar: 2016
  • Druif: Blend
  • Schenktemperatuur: 17°
  • Regio: Rhône
  • Smaakprofiel: licht, fruitig en soepel
  • Sluiting: alu schroefdop
  • Bewaartermijn: 2-3 jaar
  • Alcohol percentage: 13°

Details

Zeg Perrin en je denkt aan het magische kasteel Château de Beaucastel en het tot de verbeelding sprekende Châteauneuf-du-Pape dat wereldwijd fel gegeerd wordt. Beaucastel bestaat al sinds het begin van de 17de eeuw, maar het was pas in 1909, toen de familie Perrin eigenaar werd, dat het toen honderd hectare tellend domein een heuse metamorfose onderging. Meer dan honderd jaar later, en inmiddels al de vijfde generatie, is het imperium van Perrin uitgegroeid tot 325 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel in eigen bezit is. Na het succes in Châteauneuf begon de familie andere percelen in de zuidelijke Rhône aan te kopen. Vandaag zijn ze actief in de Côtes du Rhône Villages, Vinsobres, Cairanne, Rasteau, Gigondas, Vacqueyras, tot zelfs Beaumes-de-Venise en Tavel en sinds enkele maanden in Côtes de Provence met Château Miraval, de jont-venture tussen Perrin en Jolie-Pitt (Brad Pitt & Angelina Jolie). Stuk voor stuk uitstekend gesitueerde percelen die op maximum 45 minuutjes van de thuishaven Orange liggen en zo dagelijks geïnspecteerd kunnen worden. Het succes dat de familie vandaag kent is in grote mate te danken aan de inmiddels overleden Jacques Perrin, van de derde generatie, een heuse ‘biodynamist’ avant la lettre. Zijn filosofie? Goede wijn maak je door de druif in de best mogelijke natuurlijke omstandigheden zijn gang te laten gaan. En zo geschiedde, want reeds in 1964 werden alle scheikundige meststoffen en onkruidverdelgers uit de wijngaard gebannen. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten. De Perrins bouwden op het nabijgelegen landgoed La Vieille Ferme een ultramoderne vinificatiekelder voorzien van alle technische snufjes. Maar de familie zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meester van de blenders. Het is ontegensprekelijk het grote geheim van de Perrins, die ervan overtuigd zijn dat het blenden van de juiste druiven in de juiste hoeveelheden voor betere wijnen zorgt. Iets wat nog jaarlijks eigenhandig door de familie gedaan wordt.