Louis Guntrum

“Traditie betekent niet de as moeten bewaken, maar het vuur aanwakkeren”. Kan tellen als statement, maar zo is het ook. Geen traditie kan in stand worden gehouden als er geen inzet is. Sinds 1648, al 11 generaties lang verbouwen de Guntrums wijn in en rond Nierstein, de familie is in de grond van Rheinhessen verankerd.

In de wijngaarden vind je geen nieuwigheden, uitsluitend traditionele druivenrassen: Riesling, Silvaner, Spätburgunder (Pinot Noir) of Gewürztraminer (in Duitsland juist wèl met een umlaut). Volgens Konstantin: “Die druiven leveren al eeuwenlang de mooiste wijnen. Waarom zou ik iets anders willen verbouwen?”

De kelders van Guntrum zijn een mooie combinatie van traditioneel en modern, een eerbetoon aan de eigen filosofie. “Er is moderne techniek, en het kan helpen, maar als we het niet nodig hebben gebruiken we het niet. Liever natuur dan techniek en chemie.”

Voor de wijnen uit deze wijnstreken werden aan het begin van de twintigste eeuw meer betaald dan voor Premier Grands Crus uit Bordeaux. Die situatie is nu wel anders, om het maar eens mild uit te drukken, maar dat geeft wel aan wat een enorme waar voor je geld deze Duitse wijnen bieden.

No products found for your query.